DÁREK navíc při nákupu nad 20 bodů! + DOPRAVA ZDARMA 24. - 27. 4. 2024 📦📦
JAK NA PLOCHÉ BŘÍŠKO – 7. Zadáno pro ženy

JAK NA PLOCHÉ BŘÍŠKO – 7. Zadáno pro ženy

přidáno 14.08.2020 14:36:28      

Hned v úvodu se omlouváme všem našim čtenářům z řad mužů. Dnešní díl naprosto sobecky věnujeme ženám – jejich trápením, která mohou ovlivňovat dosažení jejich vysněného plochého bříška, ale také tipům, jak s nimi zatočit. V žádném případě netvrdíme, že by pánové měli nějakou výjimku z hormonálních trápení. A také víme, že mnoho novopečených tatínků bojuje s bříškem po porodu, pokud celé těhotenství aktivně podporovali své drahé polovičky a nechtěli nechat útrapy těhotenských chutí a rostoucího bříška jen na jejich bedrech😊. Rozhodně budeme rádi, když vás i tento díl nakonec přesvědčí, že stojí za to si ho přečíst, byť z hlediska studijního a poznávacího. Nicméně dnes bychom chtěli předat a sdílet naše trápení a zkušenosti z roviny ženy – ženám.

Když si vyrazí hormony do lunaparku

Tak snad nám pánové odpustí a my se vrhneme rovnou po hlavě na hormonální kolotoč. Překvapivě nemůžeme hovořit jen o hormonech ženských, ale i těch mužských, protože pouze jejich rovnováha v našem těle nás nechá poklidně proplouvat životem. Bohužel v životě ženy dochází díky postupnému vývinu těla a životním událostem k velké nerovnováze právě v hormonální oblasti. A pokud se naše hormony opravdu rozhodnou pro tu největší houpačku, které je v zábavním parku dostupná, tak se s námi mnohdy dějí věci, které nedokážeme pochopit. Každá holčička, dívka i žena si tím musí projít. Nedá se zvolit žádná snazší cesta, která by nám umožnila se elegantně hormonálním změnám vyhnout. Můžeme se však připravit, pátrat po informacích a umět se ubránit obrovským výkyvům, které s sebou mohou nést nejen změny nálad a nepříjemné pocity, ale také špatnou pleť, zdravotní problémy a v neposlední řadě jsou našim neuvěřitelně vytrvalým soupeřem v boji o ploché bříško.

Je to jako začarovaný kruh, protože udržet hormony na uzdě a zajistit správnou funkci ženského těla pomáhá v nemalé míře „zdravá hmotnost“ – tady však jedno velké pozor! Kromě nadváhy je častým nešvarem u žen i podváha. Odborníci uvádí, že pokud je váš index tělesné hmotnosti – tedy BMI mezi hodnotami 19–25, máte vyhráno.

***TIANDE TIP PRO VÁS

Pokud nevíte, jak zjistíte vaši hodnotu BMI, můžete ji buď vypočítat z vaší tělesné váhy v kilogramech a tělesné výšky v metrech: BMI = tělesná váha (kg) / tělesná výška (m) na druhou nebo použít našeho skvělého pomocníka do každé kabelky – Metr s indexem tělesné hmotnosti.

  • změří váš obvod pasu
  • změří vaše BMI
  • stane se nedocenitelným pomocníkem, díky kterému budete mít stále přehled

Zbláznila jsem se já nebo ručička na váze?

Věděly jste, že se vám jednoho dne může stát, že zdánlivě z ničeho nic začnete enormně přibírat na váze, a ještě se to samozřejmě projeví nejvíc, jak jinak, v oblasti břicha? Vůbec nechápete, jak se to mohlo stát, a i přes změnu jídelníčku a maximální úsilí vyvinuté během sportovních aktivit nic nepohne ručičkou váhy směrem dolů? Doporučujeme navštívit vašeho gynekologa.

Syndrom polycystických ovárií je poměrně častým onemocněním u žen v reprodukčním věku, které způsobuje právě nerovnováha produkce mužských a ženských hormonů v našem těle. Ale pozor, reprodukční věk je brán z hlediska funkčnosti vaječníků, a ne z pohledu rodičů, kdy je nejpříhodnější doba pro jejich malou holčičku založit rodinu, takže i u mladých dívek může toto onemocnění neblaze zasáhnout do jejich života. Nadváha je pouze jednou indikací. Pokud vás trápí vynechávající menstruace, nadměrné ochlupení nebo výrazné bolesti v podbřišku v oblasti vaječníků, rozhodně vám návštěva gynekologa neublíží. Naopak, můžete si ušetřit spoustu trápení nejen v boji s vaší váhou, ale také se např. vyhnout úplné ztrátě plodnosti.

Jako prevenci můžeme doporučit, jak jinak, nekouřit, zdravě se stravovat a hýbat se. Zkrátka zdravý životní styl nevede jen k vysněnému plochému bříšku, ale je tou nejlepší prevencí mnoha zdravotních potíží.

Měsíc za měsícem, pauzy nevedeme

Udržet se v dobré náladě a skvělé kondici i během menstruace bývá pro většinu žen díky hormonálním výkyvům naprosto nemožné. O plochém bříšku raději nemluvě. Během menstruace totiž zadržujeme daleko více vody než obvykle a naše bříška se nafukují. Když se k tomu přidají ještě křeče v podbřišku, bolest kloubů a hlavy, totální nenálada a únava, nejedna z nás touží zkroutit se do klubíčka někam do tmavého koutu a zmizet světu z očí. Rozhodně máte v této chvíli myšlenku na cvičení někde hooodně vzadu zabarikádovanou a čekající na lepší časy. To je ovšem chyba.

Místo křečovitého klubíčka zkuste vyrazit na procházku, zaplavat si, dojít si na pilates či aerobic. Volte aktivitu, která vás běžně baví a zvolte nižší intenzitu. Věřte, že se vám podaří s těmi nepříjemnými pocity a projevy zatočit lépe, než byste čekaly. Tělo během cvičení vyplavuje do krve důležité látky jako např. hořčík a endorfiny – hormony štěstí, které nám pomáhají tlumit vnímání bolesti. Také dochází k rozproudění krve, což v oblasti podbřišku zkrotí bolest lépe něž sebelepší tišící léky. V neposlední řadě díky zvýšenému pocení budeme odvádět nadbytečnou vodu z těla, čímž přirozeně docílíme, že naše bříško opět splaskne.

Můžete věnovat zvýšenou pozornost i přípravě, a to formou navýšení pitného režimu a volbou zdravého jídelníčku, o kterém jsme si povídali ve 2. a 3. díle. Úprava životosprávy a správná volba potravin nevede jen k vysněnému plochému bříšku, které je v podstatě už jen třešničkou na dortu. Naopak, celý proces začíná uvnitř čištěním a harmonizací celého našeho těla a nastartováním správného fungování. Organismus pak lépe reguluje správnou funkčnost jednotlivých orgánů a je tak lépe připraven na zvládání jakýchkoli změn a výkyvů.

***TIANDE TIP PRO VÁS

Pokud si nevíte v tomto období rady, vyzkoušejte naši Hydrogelovou fytonáplast pro ženy. Zázračný dar korejských vědců

  • zlepšuje stav pokožky v podbřišku, zanechává ji jemnou a hladkou
  • zmírňuje nepohodlí ve vašich dnech
  • pod oblečením je neviditelná a prakticky ji nebudete cítit
  • přináší mírný pocit tepla
  • pomáhá žít běžný život kterýkoli den v měsíci.

Cvičení po porodu

Tato kategorie je velice obsáhlá a rozhodně by vydala na samostatný článek. Nicméně v dnešním díle má rozhodně i tak své místo. V prvé řadě považujeme za důležité zmínit mnohokrát opakovaný fakt, že nic není hned a nemůžete čekat zázraky. Vlastně to ani není na místě. Ženské tělo prochází v období těhotenství dlouhodobými změnami a od začátku se postupně připravuje na vrchol celé události, tedy porod miminka. Aby vše proběhlo hladce, snaží se naše tělo maximálně přizpůsobit tomu, co má přijít, a to jak po stránce hormonální, tak po stránce fyziologické. A proto představa, že devět měsíců příprav a změn, ukončených porodem, vrátíme nejlépe do původního stavu mávnutím kouzelného proutku, je poměrně lichá. V tomto případě je sázka na trpělivost, vytrvalost a píli ta nejlepší volba. Je dobré začít pozvolna, zvážit všechny zdravotní faktory a důsledky těhotenství a zejména ze začátku se zaměřit hlavně na dobrou fyzickou kondici. Právě kvůli oněm důsledkům, které jsou velmi různorodé a u každé ženy diametrálně odlišné, nemohli bychom zde uvádět zaručeně skvělé tipy, jak na to. Z vlastních zkušeností vřele doporučujeme navštívit někoho erudovaného, tedy nejlépe fyzioterapeutku nebo osobního trenéra s odpovídajícím vzděláním a zkušenostmi, kteří vám po pečlivé prohlídce a zvážení všech faktorů poradí a pomohou dostat se zpět do formy bezpečně a přesně tak rychle, jak to vaše tělo dovolí bez nepříjemným zdravotních následků.

Klimakterium, menopauza, přechod – na co tolik povyku?

Diktát moderní doby je neúprosný. Všichni musí být mladí, zdraví, krásní, hubení😉, výkonní, úspěšní a mohli bychom pokračovat takto donekonečna. A pokaždé, když se objeví něco, co do této teorie nezapadá, ač je to přirozenou součástí lidstva, je třeba s tím vytrvale bojovat, zatočit a skoncovat jednou pro vždy. Alespoň takto nějak dosti často vyznívají zprávy a články všude kolem nás.

Ať zvolíte jakýkoli název, jeden fakt je jistotou – přechod je naprosto přirozená fyziologická záležitost, která se nedá ošálit ani zrušit. Hodně se během tohoto období projeví, jaký životní styl jste doposud vyznávaly. A úplně stejně jakékoli „následky“ můžete mít za zle zase jen sobě a ne přechodu.

Období to rozhodně není jednoduché vzhledem k obrovskému poklesu hormonálních hladin v těle a s tím spojenými změnami, ale s rozumným přístupem můžete eliminovat neblahé následky, které se mnohdy na přechod svalují, na minimum a udržet je na uzdě. Dostatek informací v tomto případě určitě může mnohé vyjasnit a vy se tak budete moci v klidu připravit a získat tak nadhled a pohodu, až to přijde přesně podle hesla „kdo je připraven, není překvapen“. Menopauza může trvat až 15 let v závislosti na postupném útlumu přirozené funkce vaječníků, takže to není žádné zatnu zuby, chvilku to přežiji a pak už to bude dobré.

Pokud se na období přechodu podíváme z našeho hlediska, tedy plochého bříška, svalovat přibírání na váze čistě na menopauzu by bylo dosti nespravedlivé. Hormonální změny v našem těle sice způsobují změnu ukládání tuků a soustředí se výhradně na oblast břicha, zadku a stehen, ale to ještě neznamená, že musíme mít náhle 15 kg navrch. Pravda je trochu jiná. Náš organismus tím, jak stárne, má sklon k zvyšování hmotnosti. Postupně ubývá svalové hmoty a tím se snižuje i náš bazální metabolismus. Potřebujeme tedy méně energie. Pokud tomu nepřizpůsobíme jídelníček a velikost porcí, nemůžeme se pak divit, že kromě mládí mizí v dál i naše štíhlá postava. Pokud však vezmeme tzv. rozum do hrsti, upravíme jídelníček a zařadíme alespoň pravidelné procházky, máme skoro vyhráno. Když se ještě k tomu obklopíme milující rodinou a přáteli, kteří nás potěší a vyslechnou, když to zrovna potřebujeme, určitě projdete tímto obdobím lehkým krokem.

***TIANDE TIP PRO VÁS

Pokud vás trápí oblast břicha, zadku a stehen vyzkoušejte domácí péči s našimi výrobky. Ve sprše si dopřejte příjemnou masáž s použitím naší Spa rukavice a některé Tělové soli z řady SPA Technology. Následně můžete ještě celou proceduru završit Bylinným zábalem „Modelování postavy“. Aplikujte, zabalte se do fólie a nechte působit. Na závěr své bříško, zadek i stehna jemně pohlaďte. I to je masáž a mnohdy daleko účinnější než silné tlaky.

Ženy ženám na konec – Mohendžodáro

Mohendžodáro je takovou naši srdeční záležitostí, a tak se o tu radost, kterou nám dává zkrátka musíme podělit. Jedná se o spojení cvičení a meditací vycházející z pradávných tradic tantrické jógy, jejíž kořeny bychom našli až v dobách Harrapské civilizace v Indii. Mohendžodáro nejen upevňuje ženské zdraví, ale také vám dovolí poznat a posílit vnitřní ženu ve vás. Během cvičení dochází k posilování svalů pánevního dna a dělohy, to vede k jejich prokrvení a hlavně nabytí lepší kondice této oblasti. Dále se v našem těle aktivují žlázy s vnitřní sekrecí, které stimulují uvolňování přirozeného estrogenu. Tělo si umí samo regulovat jeho potřebnou hladinu, ale bohužel běžně časem jeho produkce výrazně klesá nejen kvůli únavě materiálu, ale také zaneřáděním žláz toxiny, které brání správné funkci. Dostatečné množství estrogenu zajišťuje ženám mladistvý vzhled a svěžest.

Mohendžodáro je skvělý způsob, jak se zbavit vleklých ženských obtíží, posílit pánevní dno, udržet si mladistvost a svěžest a jednoduše cítit se dobře v ženském těle. Také vám může pomoci ve všech životních situacích výše uvedených.

***TIANDE TIP NA ZÁVĚR

Vyzkoušejte naši Bylinnou směs s děhelem čínským a tužebníkem pro ženy. S lahodným šálkem alespoň jednou denně pocítíte blahodárné účinky na vaše tělo nejen během menstruace a klimakteria – příznivě ovlivňuje ženský urogenitální systém, nervy i imunitu.

Jestli jste dnes měly při čtení řádků pocit, že některé pasáže byly o vás, věřte právě proto v tom zdaleka nejste samy. Většina žen na světě touží po tom být zdravá, krásná a mít šťastnou rodinu, ovšem v dnešní uspěchané a vystresované době to zdaleka není jednoduché. Doufáme, že aspoň toto malé sdílení mezi námi ženami, dodá mnohým z vás novou sílu a chuť se vším pořádně zatočit a ukázat svému okolí, že lze jít i jinou cestou, než do které nás všudypřítomný stres a potřeba mít všechno a nejlépe okamžitě tlačí.

Milé dámy, jen vy samy nejlépe víte, co se ve vás odehrává, kolik úsilí tomu věnujete a jaké jsou vaše možnosti a hranice, a proto nenechte nikoho, aby se pokoušel vám je stanovovat jinak, aby se vás dotýkalo jakékoli neadekvátní hodnocení vašeho neznalého okolí a najděte si svou vlastní cestu, která vyhovuje právě vám.

1. díl Proč to vypadá jako věda

2. díl Kuchyň jako startovací dráha

3. díl Chyťte denní režim za pačesy a už nepouštějte

4. díl Život je pohyb

5. díl Cvičení se vzduchem v hlavní roli

6. díl Harmonickou cestou...

8. díl Pomocníci

9. díl Když je Měsíc na vaší straně

Ochrana osobních údajů © 2020 tian-de.cz