LETNÍ DOPRAVA ZDARMA! 🎉🎉 Nakupte 24 - 27. července nad 699 Kč a získejte doručení ZDARMA. Platí pro Zásilkovnu a GLS. 🎉🎉
5 TIPŮ JAK NA MASTNOU PLEŤ

5 TIPŮ JAK NA MASTNOU PLEŤ

Jak zjistíte, jestli zrovna Vy máte mastnou pleť?  Jak ji poznáte?

  • Často se Vám pleť leskne?
  • Máte zvětšené póry?
  • Trpíte sklony k ucpaným pórům a zánětům?
  • Je pleť hrubá a nerovná?

Pokud jste si alespoň na 2 otázky odpověděli ano, tak je to článek určený právě pro Vás!

Nadprodukci mazových žláz ovlivňuje více faktorů. Jedním z nich je dědičnost. Jsou tu ale i další příčiny, proč máte mastnou pleť. Někdy se kůže nadměrně mastí vlivem hormonálních změn, například v pubertě nebo v těhotenství či po porodu, a poté se situace vrátí k normálu. Dalšími původci jsou přetrvávající stres, deprese, kouření, nadměrná konzumace alkoholu a nedostatek vitaminů B2 a B5. V létě se k těmto faktorům připojuje i horko a vyšší vlhkost vzduchu, které rovněž podporují zvýšenou produkci kožního mazu.

1. Ranní a večerní očista pleti

Chcete mít pleť jako z časopisu? Krásnou a matnou?

Je to jen o zvyku na každodenní očistný rituál, který bude probíhat ráno i večer. Ráno stačí pleť otřít pouze pleťovým tonikem nebo jemnou čistící vodou. Nejlépe čistící pleťovou vodu na akné s výtažky s šalvěje, aloe vera a zimolezu. Má silné antibakteriální protizánětlivé účinky.  

Večer je již nutné čištění provést důkladněji a z pleti odstranit zbytky ma nečistot, které byly za celý den na pleti usazeny. Např. mycím gelem Intop.

2. Pleť je nutné hydratovat a chránit

Po vyčištění a tonizaci použijte Tonální BB-základ na obličej, díky kterému budete mít pleť krásnou i bez photoshopu. BB tonální základ pokožku jemně hydratuje pomocí výtažku s aloe vera. Lehká textura se jednoduše nanáší, ideálně maskuje nedostatky a vyrovnává tón pleti. 

Anebo Hydratační krém na obličej pro zářivou krásu, reguluje činnost mazových žláz, přitom neucpává póry. Chrání před škodlivým působením okolního prostředí.

3. Slyšeli jste o důležitosti peelingu?

Peeling doporučujeme použit alespoň jednou nebo dvakrát týdně. Obzvlášť pro mastnou pleť je velmi důležitý – hloubkově čistí kůži, šetrně olupuje zrohovatělé kožní buňky. Stahuje póry. V radě SPA technology pro mastnou pleť doporučujeme Peeling okurkový anebo Peeling citrónový. Všechny peelingy obsahují kyselinu jablečnou, která je jednou z AHA kyselin.

 

4. Maska alespoň 1x týdně

1x týdně si dopřejte hloubkovou čistící masku. Vyzkoušejte třeba beauty-masku ,,Černý briliant“ s bambusovým dřevěným uhlím. Maska jemně absorbuje, čistí póry od nahromaděných nečistot. Zabraňuje vzniku černých teček, zlepšuje stav mastné a aknózní pleti. Navrací mastné pleti zdravý a zářivý vzhled. 

5. Parní lázeň proti pupínkům

Dopřejte si pravidelné parní lázně s výtažkem z heřmánku nebo šalvěje, které otevírají póry v obličeji a optimálně připraví pleť na čištění.

Určitě není na škodu, když budete mít ve své kabelce Odolný zapečený pudr, který Vám rychle pomůže odstranit nežádoucí lesk na pleti.

Ochrana osobních údajů © 2020 tian-de.cz