LETNÍ DOPRAVA ZDARMA! 🎉🎉 Nakupte 24 - 27. července nad 699 Kč a získejte doručení ZDARMA. Platí pro Zásilkovnu a GLS. 🎉🎉
5 tipů na Vánoce bez bolení a výčitek

5 tipů na Vánoce bez bolení a výčitek

Vánoce jsou nejen svátky klidu a pohody s rodinou. Obvykle s sebou nesou také změnu režimu a hlavně jídelníčku. Všudypřítomné hody a vidina pohodlného gauče a pohádek – kdo by to alespoň jednou za rok nevyužil. My to máme také v plánu.😉 A abychom pak poslední dny tohoto roku neprotrpěli s bolavým žaludkem nebo ještě hůře s výčitkami svědomí a plány na drastickou dietu od začátku nového roku, máme pro vás pár tipů, jak si Vánoce užít bez ztráty hvězdičky.

  1. Zlaté pravidlo našich babiček – jez do polosyta…, aneb všeho s mírou. Pokud zrovna nemáte žádného Míru poblíž, zkuste si dopředu naprogramovat někde vzadu v hlavě skrytou kontrolku.😊 I my se těšíme na vanilkové rohlíčky, bramborový salát s řízkem nebo vánoční punč. Ruku na srdce – sladké, tučné, ani alkohol nepatří zrovna k pevným základům potravinové pyramidy, ale zároveň to neznamená, že když si dáte na Vánoce kapra s bramborovým salátem, přiberete min. 2 kila. Takhle to nefunguje. Nebezpečná je kombinace různých ne příliš zdravých potravina nápojů, které navíc konzumujeme tak nějak v nadměrném množství, když už jsou ty Vánoce.
  2. Alkohol k slavnostním chvílím a posezení s rodinou či přáteli patří. Pokud víte, že to neskončí malou skleničkou a máte možnost volby, sáhněte po něčem lehčím. Nezapomínejte průběžně doplňovat také ideálně čistou vodu bez bublinek. Zmírníte následky a ráno nebude tak krušné.😊
  3. Nezapomínejte na pohyb. Rozhodně vám neplánujeme pravidelné výběhy v 6 ráno, ale nejen samotné vánoční svátky, ale doba do konce roku je ještě dlouhá na to, abyste ji strávili v horizontální poloze na gauči bez následků. I při pohybu můžete prožívat hezké sváteční chvíle s rodinou. Vyrazte na procházku k jesličkám nebo do lesa, kam můžete vzít nějaké to hodování pro zvířátka. Zdobení stromečku mrkvičkami a jablíčky děti nadchne. Pokud venku zrovna nepanují podmínky vhodné k zimním sportům, můžete vyrazit např. na veřejné kluziště. Doma si zase můžete pustit nějakou skvělou hudbu a všichni si spolu „zatrsat“. Protáhnete se, uvolníte pár endorfinů a prožijete úžasné společné chvíle.
  4. Pokud se vám ani jeden z předchozích tipů nepozdává a nemáte v plánu se jimi zatěžovat, zkuste alespoň ten nejdostupnější pro všechny – dobrá nálada. Užijte si tyto chvíle podle vašich představ a netrapte se zbytečnými výčitkami a přemýšlením, co by mělo být jinak. Pozitivní mysl, dobrá nálada a čistá hlava, to je základ dobrého zdraví.
  5. Extra tianDe tip – pokud už se něco zvrhlo a je vám těžko nebo jen jako prevenci zkuste zařadit jako dobrou zdravou svačinku Pektinový kysel s vlochyní a borůvkou. Pro vaše trávení to bude jako pohlazení a vy můžete zapomenout na nepříjemné pocity.

Konec roku na plné pecky

„Alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství“, kdo by neznal slavný výrok z úst Miloše Kopeckého alias Hogo Foga ve filmu Limonádový Joe aneb Koňská opera. Ač ke konci roku by se chtělo této „pravdy“ využít naplno, myslete na své zdraví. A pokud se vám to přece jen nepovede a budete zkoumat, cože je to ta malá dávka, dopřejte po bujarém Silvestru vašim játrům trochu péče. Výborně vám s tím pomůže Funkční komplex Ostropestřec s riboflavinem.

Přejeme Vám příjemné prožité chvíle s rodinou a příteli bez krušných následků…♥

Ochrana osobních údajů © 2020 tian-de.cz