Suché, popraskané ruce

Suché, popraskané ruce

Suché, popraskané ruce budou minulostí! Představíme vám základní kámen péče o ruce! Hýčkejte své ruce, zaslouží si to.

Ruce jsou pro běžný život velice důležité. Používáme je celý den – krmí nás, myjí nás, hladí nás, píší, gestikulují, ukazují, vaří, točí volantem… a takto bychom mohli pokračovat možná i donekonečna. Zkrátka, bez rukou by život nebyl vůbec jednoduchý, a proto si zaslouží alespoň minimální péči.

Říkáte si, že si přece ruce pravidelně myjete, nemáte špínu za nehty a ty si občas ostříháte nebo si skočíte k nehtařce, tak o čem je tedy řeč?

Většina lidí dbající na svůj vzhled má péči o něj spojenou hlavně s obličejem. Snaží se bojovat s vráskami, pupínky a skvrnami, používají krémy k tomu určené, popř. speciální masky či séra, aby jednou za čas dopřáli pleti trochu odpočinku a luxusu. To je v pořádku, ale pečovat o sebe je potřeba jako o celek, a ruce, ty jsou velmi důležité, protože z hlediska naší vizitky o nás mnohé vypovídají tzv. na první dobrou. Ruku totiž podáváme na pozdrav a pěstěná hebká ruka udělá rozhodně daleko lepší první dojem, než hrubá dlaň s okousanými nehty. A pánové pozor! Není to jen dámská záležitost. Vaše dáma zajisté ocení raději jemné hebké pohlazení, než pocit, že jste ji právě přejeli „rýžákem“. Pokud se na to podíváme ze zdravotního hlediska, je kůže na rukou stejně citlivá jako na našem obličeji. Vzhledem k tomu, že na hřbetech rukou je kůže velmi tenká a pod ní se nachází jen minimální vrstva podkožního tuku, je naopak ještě náchylnější a citlivější na okolní vlivy, protože dochází k rychlému vysychání. Z důvodu absence větší vrstvy tukové tkáně pak pomaleji regeneruje, a tudíž je náchylná k rychlejšímu stárnutí.

Co tedy můžete pro své ruce udělat?

krém na suché ruce

 

Péče o ruce, aby se popraskané ruce staly minulostí

Péče o ruce je vlastně prostá. Dalo by se vytesat do kamene: HYDRATOVAT, HYDRATOVAT a zase HYDRATOVAT.

Nejen vzhledem k důvodům výše popsaným je hydratace v péči o ruce zcela zásadní. K hydrataci nestačí jen ruce něčím namazat. Je důležité vybrat si kvalitní krém, který vaše ruce zvláční, a ten používat PRAVIDELNĚ.

Ruce si přes den neustále myjeme a dezinfikujeme, a to je pro pokožku rukou velmi namáhavé. Negativní vliv má také vnější prostředí – slunce, teplo, chlad, vítr či mráz. Naše ruce jsou jim neustále vystaveny, a proto je dobré pokožku rukou také chránit. Pokud ruce nechráníme, pokožka na rukou velmi rychle vysychá a snadno se pak dostaví problémy jako svědění, skvrny, šupinky či praskání kůže. Tyto projevy vedou ke škrábání, které jen dále prohlubuje kožní problém - i při škrábání vzniká třením teplo. Navíc dochází k mechanickému poškození a možnosti zanesení mikroorganismů do narušené kůže. Bez ochrany rukou tedy ani ránu - proti slunečním paprskům použijte kvalitní krém s vysokým SPF faktorem, proti větru a chladu nezapomínejte na rukavice. Rukavice je vhodné také používat při práci. Ať už uklízíte dům nebo opravujete sekačku, pracovní rukavice chraní vaše ruce nejen před zraněním, ale také jejich pokožku před potřísněním čímkoli, co by ji mohlo ještě více vysušovat.

Krém na ruce mějte stále při sobě. Během dne můžete ruce mazat krémem i několikrát. Nicméně, nejdůležitější je hlavně večerní péče po koupeli. Na obličej také používáte noční krém. V noci má pokožka dostatek času k regeneraci. Pokud byste chtěli hydrataci ještě více podpořit, můžete na namazané ruce obléct jemné bavlněné rukavice.

 

tianDe tip péče o ruce pro muže

krém na ruce

Pánská pokožka má vlastní jiné potřeby úplně stejně, jako mají jiné potřeby muži a ženy. Proto tianDe vyvinulo speciální pánskou řadu, která je navržena speciálně na míru těmto potřebám. Mezi jejími produkty najdete také Krém na ruce pro muže, který se stane neocenitelným pomocníkem každého správného chlapa. Mužské ruce jsou často denně namáhány těžkou prací, a i ony potřebují dostatečnou hydrataci, aby se nepodobaly struhadlu. Krém na ruce pro muže od tianDe si s tím hravě poradí.

 

  

Domácí péče o ruce – jak jim dopřát víc?

Pokud chcete vašim rukám dopřát něco navíc, rozhodně volte peeling. Peeling zbaví pokožku odumřelých částí, jemně ruce očistí a pokožka bude po jeho použití dokonale připravena na svou dávku hydratace, kterou dokáže lépe vstřebat.

Peeling si snadno vyrobíte doma. Máme pro vás jeden rychlý tip na domácí peeling na ruce.

Potřebujete:

  • Olivový olej
  • Cukr nebo mořskou sůl
  • Pár kapek citrónu

Všechno smíchejte, naneste na ruce, jemně promasírujte a poté směs důkladně omyjte. Samozřejmě na závěr nezapomeňte namazat vašim oblíbeným krémem.

 

Extra tianDe tip na závěr pro suché ruce – 15 minut k dokonalosti

Pokud chcete svým rukám dopřát opravdu luxusní péči a nechcete nic doma vyrábět nebo přemýšlet, jaké přípravky a procedury pro to potřebujete, nabízí vám tianDe úžasnou sadu „Hedvábná dokonalost“.

péče o ruceSada obsahuje:

  • peeling
  • solný scrub
  • hydratační krém

Celou proceduru s postupným použitím všem produktů zvládnete do 15 minut i s jemnou masáží rukou hydratačním krémem a výsledkem budete doslova ohromeni.

Pro ještě intenzivnější výsledky můžete používat zábal z fólie.

Sadu využijete nejen pro sebe při péči o ruce, ale můžete s ní potěšit někoho z vašich blízkých. Je prakticky zabalená, a proto se skvěle hodí jako dokonalý dárek.

 

Dopřejte svým rukám minimum péče, ony to ocení…♥

 

 

Ochrana osobních údajů © 2020 tian-de.cz